Erkki Tuomioja ja Pierre Schori keskustelevat ydinaseista Maarianhaminassa

Torstaina 14. kesäkuuta Suomen entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja ja Ruotsin entinen kehitysyhteistyöministeri ja YK-lähettiläs Pierre Schori keskustelevat ydinaseista otsikolla ”Onko maailma ilman ydinaseita mahdollinen?”

Keskustelu käydään AlandicaDebatt-tapahtuman yhteydessä Maarianhaminassa Ahvenanmaalla. Tuomioja ja Schori keskustelevat ydinaseuhkasta ja muista ajankohtaisista tapahtumista ja heillä molemmilla on monivuotiset ulkomaansuhteiden kokemukset lähtökohtanaan. Keskustelua johtaa Hanasaaren ohjelmajohtaja Maria Romantschuk.

YK otti viimekesänä esille sopimuksen maailmanlaajuisesta ydinasekiellosta. Ruotsi tuki kieltoa, mutta ei allekirjoittanut sopimusta. Ruotsalainen ydinaseet kieltävä politiikka pysyy, mutta hallitus selvittää parhaillaan mitä seurauksia sillä olisi, jos Ruotsi allekirjoittaisi YK-sopimuksen. Suomi on valinnut olla allekirjoittamatta sopimusta viitaten Nato-kumppanuuteen.

”Voimme odottaa mielenkiintoista keskustelua Schorin ja Tuomiojan välillä maidemme roolista maailmanlaajuisessa ydinaseriisunnassa”, toteaa Hanasaaren projektipäällikkö Tina Räihä, joka vastaa tapahtumasta.

Vastaa