Eurooppavaalit ja Maria Guzenina

maria guzenina

Maria Guzenina on espoolainen viidennen kauden kansanedustaja ja EU-asioita käsittelevän suuren valiokunnan varapuheenjohtaja. Hän on toiminut aiemmin myös ministerinä sekä Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana.

”Europarlamenttivaaleissa ratkaistaan paitsi Euroopan unionin myös Suomen politiikan suuntaa merkittävällä tavalla. Jos me haluamme, että arvot, jotka liittyvät luontoon, ihmisten yhdenvertaisuuteen, maltilliseen keskustelukulttuuriin ja ihmisarvon kunnioittamiseen, näkyvät eurooppalaisessa politiikassa vahvasti myös tulevina vuosina, eurovaaleissa tarvitaan joukkovoimaa näiden asioiden edistämiseksi.”

Kuka on Maria Guzenina?

Maria Guzenina on suomalainen poliitikko, toimittaja ja entinen televisiojuontaja, joka on tunnettu laajasta osaamisestaan ja monipuolisesta urastaan. Hän on syntynyt vuonna 1969 Espoossa ja on toiminut kansanedustajana useilla vaalikausilla. Guzenina edustaa Suomen Sosialidemokraattista Puoluetta (SDP).

Ura mediassa ja politiikassa

Ennen poliittista uraansa Maria Guzenina oli näkyvä hahmo Suomen mediakentällä. Hän työskenteli toimittajana ja televisiojuontajana MTV3-kanavalla, jossa hän juonsi useita suosittuja ohjelmia, kuten ”Jyrki”. Median maailmasta Guzenina siirtyi politiikkaan, ja hänet valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 2007.

Vaikutusalueet politiikassa

Guzeninan poliittinen työ on keskittynyt erityisesti sosiaali- ja terveyspolitiikan sekä tasa-arvokysymysten parissa. Hän on toiminut myös perhe- ja peruspalveluministerinä, jossa hänellä oli merkittävä rooli muun muassa terveydenhuollon uudistuksissa ja sosiaalipolitiikan kehittämisessä.

Aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja

Maria Guzenina on tunnettu aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana, joka ei pelkää ottaa kantaa myös kiistanalaisiin aiheisiin. Hän on käyttänyt julkista ääntään puhuakseen muun muassa mielenterveyspalveluiden parantamisen, tasa-arvon edistämisen ja sosiaaliturvan uudistamisen puolesta.

Nykyinen rooli

Maria Guzenina jatkaa työtään kansanedustajana ja on aktiivinen monissa eduskunnan valiokunnissa. Hän on myös osallistunut useisiin kansainvälisiin tehtäviin ja toiminut muun muassa Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsenenä.

Tulevaisuuden näkymät

Maria Guzenina on ilmaissut jatkavansa työskentelyä kansalaisten hyvinvoinnin ja oikeudenmukaisuuden parantamiseksi. Hänen pitkä kokemuksensa ja vankka asiantuntemuksensa politiikassa tekevät hänestä arvostetun vaikuttajan suomalaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Maria viihteessä – viime vuonna TTK:ssa

https://www.is.fi/viihde/art-2000009876988.html

Maria äänestettiin ulos ”Tanssii tähtien kanssa” -ohjelman kolmannessa suorassa lähetyksessä. Kilpailussa hän tanssi parinaan Sami Helenius, ja heidän energinen sambansa ei tällä kertaa riittänyt jatkoon. Pudotus tapahtui lattari-illan aikana, jossa kymmenen paria esitti huolellisesti harjoiteltuja esityksiään.

Vaikka kilpailu päättyi Guzeninalle ja Heleniukselle aikaisin, Guzenina suhtautui tilanteeseen positiivisesti. ”Tällä kertaa kävi näin,” hän kommentoi Ilta-Sanomille. Guzenina korosti, ettei voitto ole kisassa tärkeintä vaan yhteisö ja kokemus: ”Minulla tulee hirveän ikävä niitä hetkiä, joita ollaan vietetty treeniksen keittiöpöydän ääressä.” Tähtiopettaja Helenius totesi myös, että kilpailun päättyminen ei ole koskaan miellyttävää, mutta että kaikella on tarkoituksensa.

Kilpailun aikana Guzenina koki valaistumisen tanssin merkityksestä kansanterveydelle, erityisesti ikääntyneiden hyvinvoinnille. Hän toivoo, että erityisesti yli viisikymppiset löytäisivät tanssin ilon ja hyödyt terveydelleen. Guzenina aikoo jatkossa pohtia, miten voisi edistää asiaa poliittisesti.

Vastaa