Kokoomuksen Mykkänen: Haluamme kääntää oppimistulokset nousuun

Kokoomuksen Kai Mykkäsen mukaan kokoomus haluaa nostaa oppimistulokset nousuun. Puolue tavoittelee muun muassa riittävän pieniä ryhmäkokoja, riittävää yksilöllistä tukea oppilaille sekä resursseja opinto-ohjaukseen. Mykkänen puhui eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Lappeenrannassa.

Kokoomuksen Kai Mykkäsen mukaan hallituksen puheet ja teot koulutuspolitiikassa ovat ristiriidassa keskenään. Mykkänen sanoo, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) esitykset varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen laadun parantamisesta eivät toteudu, jos hallitus toteuttaa niihin valtiovarainministeriön esittämän 140 miljoonan euron leikkauksen.

”Valtiovarainministerin budjettiesityksessä perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen rahoitusta leikataan 140 miljoonalla eurolla. Näillä nyt päättyvillä laatu- ja tasa-arvorahoilla on palkattu opettajia, ohjaajia ja muita koulujen ammattilaisia, joiden resurssit nyt poistuvat”, Mykkänen sanoi kesäkokouksen avauspuheessa.

”Koko Suomen peruskouluissa nyt päättyvä rahoitus on vastannut yli 1400 opettajan palkkoja tänä vuonna. Heidän palkkarahojen poistuminenko on hallituksen lahja 50 vuotta täyttävälle peruskoululle?” Mykkänen kysyy.

Mykkänen: Koko ikäluokkaa koskevaa asevelvollisuutta on selvitettävä

Mykkänen käsitteli avauspuheessaan myös maanpuolustusta. Mykkäsen mielestä Suomen on otettava puolustusliitto Naton sisällä aktiivinen rooli. Mykkäsen mukaan Suomi voi itse vaikuttaa siihen, millainen Nato-maa se on ja miten siihen suhtaudutaan muiden jäsenmaiden keskuudessa.

”Kokoomus katsoo, että meidän on oltava aktiivinen avainpeluri. Meidän tulee määrätietoisesti edistää ratkaisua, jossa Suomeen voitaisiin sijoittaa Naton pysyviä monikansallisia toimintoja, kuten alueellinen komentokeskus tai arktisen alueen osaamiskeskus. Meidän on oltava kartalla ja mielissä – myös suurten Nato-maiden kotiyleisöjen silmissä”, Mykkänen sanoi.

Mykkäsen mukaan Nato-jäsenyydestä huolimatta vastuu Suomen turvallisuudesta on suomalaisilla itsellään. Mykkäsen mielestä Suomen ratkaisu ylläpitää laajaa asevelvollisuusarmeijaa on ollut oikea. Mykkänen kuitenkin peräänkuuluttaa asevelvollisuuden ja varusmiespalveluksen uudistamista.

”Kokoomuksen puoluekokous asettui kesäkuussa kannattamaan asevelvollisuuden uudistamista siten, että selvitetään ennakkoluulottomasti myös koko ikäluokkaa koskevia kutsuntoja ja koko ikäluokkaa koskevaa asevelvollisuutta. Tavoitteen tulisi olla, että ikäluokan parhaat kyvyt olisivat kriisissä sukupuoleen katsomatta puolustusvoimien käytössä, kukin kykyjensä ja isänmaan tarpeiden kannalta tärkeimmissä tehtävissä”, Mykkänen sanoi.

”On vuosi vuodelta vaikeampi perustella, miksi palvelukseen ei valikoida parhaita ja halukkaimpia suomalaisia sukupuolesta riippumatta”, Mykkänen sanoi.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä koolla Kaakkois-Suomessa

Kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokous järjestetään Kaakkois-Suomessa 23.-24. elokuuta. Eduskuntaryhmä kokoontuu tiistaina Lappeenrannassa ja keskiviikkona Kotkassa. Kokouksessa käsitellään muun muassa sosiaali- ja terveyspalveluiden kriisiytynyttä tilannetta, valtiovarainministeriön budjettiesitystä ja talouspolitiikkaa sekä lähestyviä eduskuntavaaleja.

Kokouksen yhteydessä kansanedustajat vierailevat muun muassa Maasotakoulussa Lappeenrannassa, Raja- ja merivartiokoulussa Imatralla ja Reserviupseerikoulussa Haminassa sekä LUT-yliopiston Lappeenrannan kampuksella. Lisäksi eduskuntaryhmä järjestää avoimen yleisötilaisuuden Lappeenrannassa, Imatralla, Haminassa, Kotkassa ja Kouvolassa.

Lähteet: Kokoomus / STT
Kuva: Kristian Tervo


Muuta luettavaa: Löytyykö tästä Älykello nuorelle ?

Vastaa