Outokummusta Europarlamenttiin: Sanna Antikainen

Sanna Antikainen

Outokumpulainen kansanedustaja Sanna Antikainen sanoo, että hänelle tärkeintä omien poikien ja läheisten lisäksi isänmaa, minkä vuoksi hän valitsi perussuomalaiset jo 18-vuotiaana.

– Muutin aikoinaan Pohjois-Savosta parikymppisenä Pohjois-Karjalan puolelle asumaan ja sillä tiellä olen edelleen. Tämän myötä elän ja lapsenikin elävät kotimaakuntani ja muun itäisen Suomen kanssa vaikeassa tilanteessa, joka alkoi helmikuussa 2022 ja joka paheni viime vuonna Venäjän hybridihyökkäyksen myötä. Euroopan unionin ei pidä kumarrella milliäkään Kremliin päin vaan ajaa tiukkoja pakotteita Venäjää vastaan. Samaan aikaan on tarpeen ajaa myös tiukkaa rajapolitiikkaa, olipa sitten kyse meidän itärajasta tai vaikkapa Välimeren tilanteesta.

– En tule istumaan hiljaa Brysselissä puhuttiinpa siellä rajapolitiikasta turvapaikanhakijoiden suhteen, itäisen Suomen elinvoimasta, Suomen itsemääräämisoikeudesta, metsäpolitiikasta, Venäjän aggressiosta tai vaikkapa suomalaisen autoilijan ja metsästäjän kyykyttämisestä. Elämme aikoja, jolloin isänmaa tarvitsee äänekkään puolustajansa. Äitinä teen kaikkeni, että maamme pysyy itsenäisenä ja elinvoimaisena tulevillekin sukupolville – ovathan omatkin poikani osa tätä tulevaisuutta, Antikainen lupaa.

Kuka on Sanna Antikainen?

Sanna Antikainen on suomalainen poliitikko, joka on edustanut Perussuomalaisia puoluetta eduskunnassa. Hän on valittu kansanedustajaksi vuoden 2019 eduskuntavaaleissa Pohjois-Savon vaalipiiristä. Antikainen on tunnettu voimakkaista mielipiteistään erityisesti maahanmuutto- ja sosiaalipolitiikan alueilla.

Poliittinen ura ja näkemykset

Antikainen on ollut aktiivinen Perussuomalaisten riveissä ja toiminut muun muassa sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenenä. Hänen poliittinen toimintansa keskittyy usein kysymyksiin, jotka liittyvät maahanmuuton rajoittamiseen, kansalliseen turvallisuuteen ja suomalaisten etujen ajamiseen. Hän on korostanut tarvetta tiukentaa maahanmuuttopolitiikkaa ja parantaa julkisen talouden hallintaa.

Tausta ja koulutus

Antikainen on koulutukseltaan sairaanhoitaja, mikä tuo hänelle asiantuntemusta terveydenhuollon kysymyksiin. Hän on usein puhunut terveydenhuollon resurssien kohdentamisesta suomalaisten tarpeisiin ja terveyspalveluiden parantamisesta.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Sanna Antikainen on tunnettu suorasukaisesta ja usein provosoivasta tyylistään, mikä on tuonut hänelle sekä kannattajia että kriitikoita. Hän on aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja julkisissa keskusteluissa, missä hän tuo esille näkemyksiään ja puolueensa linjauksia.

Jatkosuunnitelmat

Eduskuntatyönsä ohella Antikainen jatkaa osallistumistaan erilaisiin poliittisiin keskusteluihin ja tapahtumiin, pyrkien vaikuttamaan suomalaiseen yhteiskuntapolitiikkaan Perussuomalaisten edustajana. Hänen tavoitteensa on jatkaa työtä suomalaisten etujen puolustamiseksi ja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Vastaa