RKP toimitti täyden ehdokaslistan Uudellamaalla

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Uudellamaalla toimitti maanantaina 20. helmikuuta vahvan ehdokaslistan. Uudenmaan RKP lähtee vuoden 2023 eduskuntavaaleihin täydellä 37 ehdokkaan listalla. Ehdokkaat tulevat 14 eri kunnasta – 17 miestä ja 20 naista. 

– Tuntuu uskomattoman hyvältä katsoa ehdokaslistaa ja olen todella ylpeä. Ehdokkaiden nimeämisessä on ollut paljon töitä. Ehdokasasetteluryhmän hyvä yhteistyö, paikallisosastojen apu sekä virkamiesten ja puolueaktiivien välinen tiimityöskentely on onnistunut hyvin. Vaaleissa ehdokkaiden nimeäminen on ratkaisevaa vaalituloksen kannalta, sanoo RKP:n Uudenmaan piirin puheenjohtaja Hanna Lönnfors

Ehdokkaat tulevat 14 eri kunnasta – 17 miestä ja 20 naista – ja ehdokaslista on laaja iän ja taustan suhteen. 

 – Tuntuu hyvältä lähteä vaaleihin tämän ehdokaspaletin kanssa. Ehdokkaat edustavat erilaisia profiileja, jotka täydentävät toisiaan. Meillä on sekä uusia lahjakkuuksia että kokeneempia poliitikkoja, eri-ikäisiä, maantieteellistä laajuutta sekä ammatillista monimuotoisuutta. Luotan siihen, että nämä ehdokkaat saavat aikaan hyvän tuloksen. Uudenmaan RKP uskaltaa sanoa sen ääneen – tavoitteemme on saada neljä edustajaa Uudeltamaalta. Piirin puheenjohtajana toivotan kaikille ehdokkaille voimia ja onnea, Lönnfors päättää. 

Ehdokkaat


Uudenmaan RKP:n ehdokkaat eduskuntavaaleissa 2023

Anders Adlercreutz, kansanedustaja, arkkitehti, Kirkkonummi

Anders on kansanedustaja, yrittäjä, arkkitehti ja viiden lapsen isä. Hän tuntee niin yrittäjän kuin lapsiperheiden arjen.

Otto Andersson, ministeriryhmän erityisavustaja, Loviisa

Yhteistyökykyä yli puoluerajojen. Otolla on laaja työkokemus sekä eduskunnasta että hallituksesta. Tahtoa ja kykyä vaikuttaa sekä saada tuloksia aikaan.

Henrika Backlund, VTM, SM, Kirkkonummi

Henrika on aidosti huolestunut koko Suomen heikentyneen kunnon takia ja mihin tilanteeseen se tulee viemään koko yhteiskuntamme. Siksi hän on ehdolla eduskuntaan.

Håkan Blomberg, ICT administrator, Espoo

Håkan on ICT Administrator HELCOM:issä. Aktiivinen seuraihminen urheilun saralla mutta myös paikallispolitiikassa ja kotiseututoiminnassa. Viihdyn erinomaisesti myös golfkentällä.

Thomas Blomqvist, ministeri, maanviljelijä, Raasepori

Vuodet kansanedustajana ja ministerinä ovat antaneet Thomasille osaamista, kokemusta ja verkostoja, joita eduskunnassa tarvitaan näinä epävakaina aikoina.

Elin Blomqvist-Valtonen, yhteiskuntasuhteiden päällikkö, Porvoo

Työllisyys, kasvu, hyvä hoito ja panostuksia koulutukseen, lapsiin ja nuoriin. Eduskunta kaipaa päätöksentekijöitä, jotka asettavat ihmiset keskiöön.

Karin Cederlöf, juristi, valtuutettu, Espoo

Karin on valtuutettu Espoossa ja Länsi-Uudellamaalla sekä HUSin hallituksen jäsen. Toimiva terveydenhuolto, kunnianhimoinen ympäristöpolitiikka, laadukas koulutus.

Henrik Dettmann, coach, Kauniainen

Henrik on toiminut Suomen ja Saksan miesten koripallomaajoukkueiden päävalmentajana 29 vuoden ajan. MM-mitalisti 2002. Herrasmies. Sopivasti jääräpäinen.

Sebastian Ekblom, järjestelmäasiantuntija, tradenomi, Porvoo

Sebastian haluaa nähdä tulevaisuuden, joka perustuu hyvinvointiin, tasa-arvoon ja vahvaan talouteen. Hän katsoo aina kokonaisuuksia ja pitää moninaisuutta rikkautena.

Ida Flemmich, opiskelija, kulttuurituottaja, Siuntio

Ida on luova, positiivinen ja ratkaisukeskeinen henkilö, joka haluaa työskennellä korkeakoulutetun ja kulttuuririkkaan Suomen puolesta.

Frida Forsblom-Prittinen, kuraattori, VTM, Vantaa

Frida on VTM, kuraattori, erikoissosiaalityöntekijä, pienen lapsen äiti ja vaimo. Ääni Fridalle on ääni lastemme, nuortemme ja perheidemme hyvinvoinnille.

Eva-Lena Gästrin, sairaanhoitaja YAMK, Master of Health Promotion, Espoo

Hyvä hoito ja koulutus ovat Eva-Lenalle tärkeitä. Hänellä on kokemusta, osaamista ja myötätuntoa ja hän uskaltaa puolustaa hänelle tärkeitä asioita.

Heidi Himmanen, TkT, johtava asiantuntija, Lohja

Heidi on kaksikielinen, äiti, digiammattilainen, innovaatioiden edistäjä, reservin luutnantti ja kaupunginvaltuutettu, jolla on rohkeutta tavoitella uudistuksia.

Nina af Hällström, VTM, toiminnanjohtaja, Espoo

Nina on kuntoileva viiden lapsen äiti ja puolueen Uudenmaan piirin varapuheenjohtaja. Aikaansaava, kokenut ja pätevä. Yhteiskunta-aktivisti, joka puolustaa suvaitsevaisuutta, oikeudenmukaisuutta ja ihmisoikeuksia.

Laura Johansson, yrittäjä, viestintäkonsultti, Vantaa

Laura on yrittäjä ja uusperheen äiti. Hänen avainsanoja ovat: yrittäjyys ja vihreä siirtymä, lapset ja nuoret sekä mediakasvatus, tasa-arvo ja tasavertaisuus.

Emilie Jäntti, opiskelija, Raasepori

Emilien tärkeimmät poliittiset kysymykset ovat koulutuspolitiikka, ihmisoikeudet sekä oikeus vaikuttaa päätöksentekoon nuoresta iästä asti.

Patrik Karlsson, vararehtori, KM, Vantaa

Patrik haluaa olla vahva äänesi. Hänellä on monen vuoden kokemus koulumaailmasta,

kolmannelta sektorilta ja päätöksentekijänä. Hän haluaa työskennellä hyvän koulutuksen, rikkaan kulttuuritarjonnan sekä hyvän sosiaali- ja terveydenhuollon puolesta.

Petra Lind, viestintäkoordinaattori, toimittaja, Askola

Petra on perheellinen ja koirallinen haja-asutusalueen asukas. Aktiivinen, utelias ja sitoutunut, hyvin hahmottaen kokonaisuuksia ja asiayhteyksiä. Toimivien yhteyksien ja kestävien päätösten puolesta.

Alexandra Lundmark, tradenomi, yrittäjä, Raasepori

Alexandra on kolmen lapsen äiti joka saa asioita aikaiseksi. Hänelle sydämenasioita ovat terve yrittäjyys, lapset ja nuoret sekä hyvinvoiva yhteiskunta.

Mathew Mailaparampil, diplomi-insinööri, Espoo

DI, Engineer, Entrepreneur, living in Espoo with his wife and 5 children. Mathew is working with you for a better future.

Kasper Nyberg, rehtori, KTM, Sipoo

Yhdessä voimme rakentaa arjen, joka on hallittavissa ja tuntuu merkitykselliseltä, sekä yhteiskunnan, jossa kaikki tulevat nähdyiksi ja kuulluiksi. Päätöksenteon pitää tuntua oikealta.

Mikaela Nylander, valtiosihteeri, KTM, Porvoo

Laadukas koulutus, korkeampi työllisyys ja yrittäjyys mahdollistavat paremman terveydenhuollon sekä monipuolisemmat mielenterveys- ja vanhuspalvelut.

Anders Portin, Maat. ja Metsät. Maist., ministerin erityisavustaja, Espoo Andersilla on kokemusta julkiselta ja yksityiseltä sektorilta, Espoon ja Kauniaisten

valtuustoista, Espoon kaupunginhallituksesta ja kaupunkisuunnittelulautakunnasta.

Fredrik Rantala, kauppatieteen väitöskirjatutkija, yrittäjä, Hanko

Meitä kaikkia tarvitaan, nuoria, lapsiperheitä, iäkkäitä, yrittäjiä ja työntekijöitä.

Kristian Rehnström, diplomi-insinööri, Vantaa

Uutta energiaa eduskuntaan. Kansainvälisesti kokenut keskittyen talouteen, koulutukseen ja energiaan. Kristian viihtyy saaristossa perheen kanssa.

Micaela Röman, yrittäjä, toimittaja, Sipoo

Mahdollisimman hyvää mahdollisimman monelle. Haluan tehdä hyvää. Micaela haluaa osallistua yhteistyöhön, yhteisöllisyyteen ja tasa-arvoon perustuvan maailman rakentamiseen.

Heidi Seppälä, Business Designer, Vihti

Heidi on Business Designer, äiti, kunnanvaltuutettu. Hän hallitsee suuria kokonaisuuksia ja omaa hyvät neuvottelu- ja vuorovaikutustaidot. Empaattinen, asioihin perehtyvä ja kuuliainen.

Frida Sigfrids, eduskunta-avustaja, VTM, Porvoo

Tarvitsemme kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa, lisäpanostuksia koulutukseen sekä lisää työperäistä maahanmuuttoa. Näin viemme Suomea eteenpäin.

Päivi Storgård, toimittaja, kirjailija, Loviisa

Päivi on hiljaisten ääni. Heidän, jotka eivät jaksa vaatia hoitoa mielenterveyden ongelmiin. Hän on myös niiden koululaisten ääni, jotka eivät saa riittävästi tukea.

Julia Ståhle, RKP-nuorten puheenjohtaja, VTK, Espoo

Yksinhuoltaja ja opiskelija. Julian tavoite on vahva hyvinvointiyhteiskunta, jossa lapset, nuoret ja lapsiperheet saavat tarvittavia resursseja ja tukea.

Emmi Thompson, KM, päiväkodin johtaja, Espoo

Sivistyksen, turvallisuuden ja kestävän tulevaisuuden puolesta. Hyvinvoinnin ja yhdenvertaisuuden tukeminen. Huolehditaan toinen toisistamme ja rakennetaan tulevaisuus.

Kjell Törner, Eversti evp, Porvoo

Kjell on eläkkeellä oleva upseeri, työskennellyt kansainvälisen sotilaallisen turvallisuuspolitiikan parissa. Hän haluaa edistää Suomen sisäistä ja ulkoista turvallisuutta, kaksikielisyyttä sekä korkealaatuista koulutusta.

Fredrik Waselius, pedagoginen koordinaattori, muusikko, Kauniainen

Fredrik lupaa puolustaa hyvinvointia ja kulttuuria sekä vahvistaa lasten ja nuorten uskoa tulevaisuuteen turvallisessa ja ympäristöystävällisessä Suomessa!

Anita Westerholm, ministerin erityisavustaja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Raasepori Anita tekee töitä hyvinvoivan, kestävän ja tasa-arvoisen yhteiskunnan eteen, jossa jokainen tuntee itsensä arvokkaaksi, osalliseksi ja turvalliseksi.

Henrik Wickström, VTM, elinkeinopoliittinen asiantuntija, Inkoo

Toimivilla sote-palveluilla ja panostuksilla koulutukseen ja yrittäjyyteen voimme luoda edellytykset kasvulle sekä hyvinvoivalle Suomelle.

Anders Wikström, lehdistösihteeri, tradenomi, Sipoo

Anders on kahden tyttären isä. Tausta finanssialalta ja politiikasta. Hän haluaa antaa nuorille tulevaisuuden uskoa, investoida koulutukseen ja tutkimukseen sekä nähdä yritysten menestyvän ja kasvavan.

Karl Åberg, agrologi, maanviljelijä, Inkoo

Karl on kolmen lapsen isä. Hän on kolmannen kauden kunnanvaltuutettu. Omavaisuuden, turvallisuuden ja terveen talouden puolustaja. Yhteistyötä yli kunta-, kieli- ja puoluerajojen! Oikealle, kiitos!


Vastaa