Sampo Terho: Hallituksen neuvottelut on käynnistetty – nyt on aika toimia

Hallitus kokoontui tällä viikolla kahdesti hätäkokoukseen käsittelemään lapsiin kohdistuvaa seksuaalirikollisuutta ja erityisesti ulkomaalaistaustaisten tekemiä seksuaalirikoksia. Oulun ja Helsingin tapahtumat ovat oikeutetusti järkyttäneet suomalaisia syvästi ja osoittaneet, että tarvitaan lisätoimenpiteitä kansanturvallisuuden varmistamiseksi. Ulkomaalaistaustaiset henkilöt ovat yliedustettuina seksuaalirikosten tekijöissä, joten turvapaikkapolitiikkaa on entisestään tiukennettava punavihreiden koko vaalikauden jatkuneesta vastustuksesta huolimatta.

“Sinisten esittämät hallituksen neuvottelut seksuaalirikollisuuden torjumiseksi ja turvapaikkapolitiikan järkeistämiseksi on tänään käynnistetty. Saimme eri viranomaisilta kokonaiskäsityksen turvallisuustilanteesta. Hallituksen neuvottelut jatkuvat. Olemme esittäneet oman listan toimenpide-esityksistämme ja odotamme myös keskustan ja kokoomuksen kertovan omat näkemyksensä”, sanoo Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho.

Osa seksuaalirikoslainsäädäntöön liittyvistä uudistuksista on jo eduskunnan käsittelyssä ja odotamme lainsäädännön etenevän eduskunnassa ripeästi.

“Hallitus on tänään päättänyt käynnistää selvityksen kansainvälisten sopimusten uudelleenarvioinnista Suomen näkökulmasta ja käy EU-komission kanssa keskusteluja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palauttamisesta. On tärkeä kysymys minkälaista tulkinnanvaraa eri sopimuksissa on. Kaikkein paras keino koko turvapaikkajärjestelmän ja sen lieveilmiöiden korjaamiseen on koko turvapaikkaprosessin siirtäminen EU:n ulkopuolelle. Suomella on unionin tulevana puheenjohtajana erinomaiset mahdollisuudet vaikuttaa tämän linjauksen toteutumiseen”, linjaa Terho.

Vastaa