Suomen ensimmäiset aluevaalit ratkeavat sunnuntaina 23.01.2022

MTV Uutiset seuraa tällä viikolla maan ensimmäisiä aluevaaleja päivittäin. Tiistain aluevaalitentissä ääneen pääsevät puolueiden puheenjohtajat. Suora tenttilähetys nähdään MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tiistaina 18.1. klo 20–22. Vaalipäivän tuloslähetys nähdään mtv-palvelussa kello 19 alkaen.

Aluevaalien puheenjohtajatentti esitetään MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tänään tiistaina klo 20–22. Suorassa lähetyksessä kohtaa yhdeksän eduskuntapuolueen puheenjohtajaa.

Tentin juontavat yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki ja uutisankkuri Jan Andersson.

”Toivottavasti luvassa on vilkas tentti, josta kansalaisille selviää, mistä näissä aluevaaleissa on kyse. Sosiaali- ja terveysasiat ja pelastusasiat ovat tärkeitä ihmisille, ja poliitikot sen tietävät. Ovat varmasti valmistautuneet väittelemään niistä aika kiivaastikin”, Andersson sanoo.  

Vaalipäivänä, sunnuntaina 23.1. MTV Uutisissa ollaan koko päivä vaalitunnelmissa uutisten verkkosivuilla osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Uutiset Livessä. 

Vaalipäivä huipentuu tulosiltaan. Tulosilta esitetään mtv-palvelussa (mtv.fi, mtv-sovellus) kello 19 alkaen. Tulosillan juontaa muun muassa Viiden jälkeen -ohjelmasta tuttu Nina Rahkola.

Vaalitulosta analysoivat yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki, Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund ja politiikan toimittaja Juha Kaija.

Vaalien tulosta ja merkityksiä puretaan perusteellisesti maanantaiaamuna Uutisaamusta lähtien aina iltauutisiin saakka.

Tulosillan tuottaja Päivi Hannula sanoo, että näissä vaaleissa on itse tuloksen lisäksi paljon muutakin jännitettävää.

“Jo se, että nämä vaalit järjestetään keskellä pahinta korona-aaltoa tuo oman jännitysmomenttinsa. On mahdollisuus kotiäänestykseen ja erilaisia järjestelyjä, jotta kaikki koronalle altistuneet pääsevät halutessaan äänestämään. Tulosiltana kysymme muun muassa, miten tämä kaikki toimi.”

Aluevaalit: puheenjohtajatentti MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa ti 18.1. klo 20 alkaen.
Aluevaalit: tulosilta mtv-palvelussa su 23.1. klo 19 alkaen.

Lähde: ePressi / MTV Uutiset

Vastaa