Suomessa tapahtuu

UM: Ministeri Blomqvist pohjoismaiseen yhteistyöministerikokoukseen

Pohjoismaisen yhteistyön ministeri Thomas Blomqvist osallistuu Pohjoismaiden yhteistyöministerien kokoukseen 10.9.2020. Kokous pidetään videolla koronatilanteesta johtuen.

Kokouksessa käsitellään muun muassa ensi vuoden budjettia sekä kokemuksia pandemiasta ja niiden vaikutuksia pohjoismaiseen yhteistyöhön. Kokouksessa vieraileva Rajaesteneuvoston puheenjohtaja Bertel Haarder kertoo pohjoismaisen liikkuvuuden ajankohtaisista kysymyksistä.

Lue juttu loppuun kotipesän verkkosivustolta.

Vapauttava vastuullisuus

Keskeinen ongelma vastuullisuudessa, etenkin yritysten strategisessa sellaisessa, on tunnepohjainen. Kukaan ei tietenkään vastusta vastuullisuutta. Kaikki ovat sitä mieltä että kysymys vastuullisuudesta on kovin tärkeä. Yritykset tietävät että näiden tulisi olla vastuullisia, ja toteavat yrittävänsä parhaansa. Silti on selvää että yritysten vastuullisuudessa on paljon parannettavaa, ja usein kehitys tuntuu tuskallisen hitaalta. Näemme viherpesua ja suoranaista vastuuttomuutta, vitkastelusta puhumattakaan.

Itse uskon, kuten alussa jo totesin, että tässä on osittain kyse tunteesta. Näen nimittäin että keskeinen ongelma keskustelussa on ollut se että vastuullisuus nähdään mahdollisena panostuksena, ja että tämä mahdollisuus koetaan vaivalloiseksi. Mielleyhtymiä on varmasti monia. Joku näkee kustannuksia, joku toinen taas lisää kokouksia. Jotkut ehkä kokevat että uuden oppiminen on vaikeaa, ja että käsite itsessään on epäselvä ja hankala. Kun asiaa näin märehditään, vastuullisuus tuntuu enemmän ja enemmän riippakiveltä, joltain vaikealta joka vain lisää arjen pieniä tuskia. 

Lue juttu loppuun kokonaan vastuullinensuomi.fi -verkkosivustolta.

Ensimmäiset vastuulliset yritykset listalle

Lauantaina 27.6.2020 olemme julkaisseet ensimmäiset tietokantaan saapuneista yrityksistä. Samalla olemme kertoneet näille yrityksille kiitoksemme heidän avoimuudestaan ja kiinnostuksesta hankkeeseemme. Näin kesäkuun lopulla emme vielä tiedä, miten ELY-keskus päättää ja miten voimme jatkaa toimintaamme. Kiitokset kuitenkin jo tässä vaiheessa:

Fiblon Oy

Lundia Oy

Punamusta Oy

Katso juttu loppuun suoraan täältä.

Hyvinvointiala näkee hallituksen sote-esityksessä vakavia ongelmia: Tavoitteet jäävät saavuttamatta, yritysten ja järjestöjen korvaamaton panos hyödyntämättä

Hallituksen sote-esitys keskittyy rakenteisiin eikä toteutuvien palvelujen saatavuuteen, laatuun ja ihmisten palvelutarpeisiin vastaamiseen. Esitys heikentää palvelujen järjestäjän asemaa. Yritysten ja järjestöjen tarjoamia resursseja sekä kehitys- ja innovaatiovoimaa ei oteta käyttöön. Sen sijaan niiden hyödyntämisen mahdollisuuksia rajoitetaan rajusti. Esityksestä puuttuvat myös kokonaan aidot keinot hillitä sote-järjestelmän kustannusten kasvua. Hyvinvointiala HALI ry:n toimitusjohtaja Ulla-Maija Rajakangas varoittaa, että uudistus veisi tässä muodossa toteutuessaan julkisesti rahoitettua sote-palvelujärjestelmäämme kauemmas sille asetetuista tavoitteista.

Lue juttu loppuun meidän aikaisemmin julkaisemasta artikkelista.

Vastaa