UM: Ulkoministeri Haavisto osallistuu EU:n ulkoministerien epäviralliseen videokokoukseen

EU

EU:n ulkoministerit kokoontuvat epäviralliseen videokokoukseen keskiviikkona 22. huhtikuuta. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Pekka Haavisto. Kokouksen pääaiheina ovat Ukraina ja EU:n itäisen kumppanuuden maat. Lisäksi jatketaan keskustelua koronavirustilanteesta.

Ulkoministerien on määrä keskustella ja arvioida EU:n lähestymistapaa ja toimia Ukrainassa ja itäisen kumppanuuden maissa tämänhetkisessä koronakriisissä. Suomen näkemyksen mukaan EU:n on tärkeää antaa vahva viesti solidaarisuudesta ja tuesta Ukrainalle. Toisaalta on tärkeää varmistaa, että uudistukset Ukrainassa jatkuvat. Myös muille itäisen kumppanuuden maille eli Armenialle, Azerbaidzhanille, Georgialle, Moldovalle ja Valko-Venäjälle on viestittävä vahvaa ja näkyvää tukea. Pahentuva tartuntatilanne koettelee näiden yhteiskuntien kestokykyä ja kansalaisten luottamusta. Keskeistä on myös varmistaa, ettei koronavirustilannetta käytetä tekosyynä perusoikeuksien rajoittamiselle.

Lisäksi ulkoministerit jatkavat aiemmissa videokokouksissa käytyä keskustelua kansainvälisistä toimista ja yhteistyöstä koronavirustilanteeseen vastaamiseksi.

Lähde: STT Info

Vastaa