Uusi koulutusyhteistyö Ruotsin ja Suomen välillä Hanasaaren aloitteesta

Ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus Hanasaari, Suomen Tukholman-instituutti ja Suomen Tukholman-suurlähetystö ovat aloittaneet uuden Ruotsin ja Suomen välisen yhteistyöhankkeen, jossa keskitytään ekologiseen ja sosiaaliseen kestävyyteen kouluopetuksessa.

Aloituswebinaari järjestetään 18. syyskuuta. Siihen osallistuvat muun muassa Ruotsin ja Suomen opetusministerit Anna Ekström ja Li Andersson, jotka keskustelevat kestävästä kehityksestä ja tulevaisuuden koulusta.

Koronaviruspandemian jälkeen Ruotsilla ja Suomella on edessään uusi alku. Taloudellinen, sosiaalinen ja ekologinen kestävyys on välttämätöntä, jotta kaikki pääsevät yhteiskunnassa osallisiksi uuteen alkuun. Koulun ja opetuksen asema on keskeinen, kun selvitetään, mitä kestävään kehitykseen kuuluu. Mutta miten näihin asioihin liittyvä opetus järjestetään? Kysymme myös, miten Ruotsin ja Suomen opettajankoulutuksessa voidaan hyödyntää kummankin erilaisia kokemuksia ja ottaa oppia toinen toisiltaan”, kertoo Hanasaaren projektipäällikkö Janne Wikström.

Webinaaria moderoi Suomen Tukholman-instituutin johtaja Anders Eriksson. Webinaari on ensimmäinen osa keskustelusarjasta, jonka tavoitteena on lisätä maiden välistä vuorovaikutusta kestävyyteen, koulutukseen ja pedagogiseen tutkimukseen liittyvissä asioissa. Ensisijainen tarkoitus on antaa tuleville opettajille paremmat valmiudet ja keinot vastata oppilaiden kysymyksiin.

”Ruotsilla ja Suomella on edessään samat haasteet, ja meillä on paljon opittavaa toisiltamme kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla, mutta etenkin koulutuksen ja kasvatuksen aloilla”, toteaa Wikström.

Seminaari toteutetaan Zoom-etäkokousalustalla, ja siihen osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Yksi kommentti artikkeliin ”Uusi koulutusyhteistyö Ruotsin ja Suomen välillä Hanasaaren aloitteesta”

Vastaa