Vasemmistoliitto

Vasemmistoliitto r.p., ruotsiksi Vänsterförbundet r.p.


Rekisteröity 12.6.1990
Osoite: Lintulahdenkatu 10, 3. krs., 00500 Helsinki
Puh. 020 773 7700
vas(at)vasemmistoliitto.fi
www.vasemmisto.fi

Tältä sivustolta

Filosofian maisteriksi kouluttautunut sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen ei välttämättä sano nimen tai kuvankaan perusteella ensin mitään. Hän on kuitenkin
Varmaan kovinkaan moni ei tiedä, että ennen poliittista uraansa opetusministeri Li Andersson on tehnyt niin sanotusti “tavallisia töitä”. Hän on

Vasemmistoliitto Vasemmistoliiton verkkosivusto

 • Opiskelijat on vapautettava velkavankeudesta
  by kaisamatikainen on 7.2.2023 at 14:33

  Opiskelijat ovat ainoa väestöryhmä Suomessa, jonka oletetaan ottavan velkaa turvatakseen oman arkisen toimeentulonsa. Opintorahan ostovoima ei ole kehittynyt kymmeniin vuosiin, ja opintorahan taso on Suomessa kaikista Pohjoismaista alhaisin. Opiskelijoiden toimeentulo roikkuukin vaikean ja epävakaan velkayhtälön varassa. Samaan aikaan kun opintojen aikainen perustoimeentulo on heikentynyt ja valmistumisen jälkeinen työmarkkina on arvaamaton, on sinne siirryttävä kasvavan velkataakan The post Opiskelijat on vapautettava velkavankeudesta appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Yrttiaho varoittaa Ukrainan sodan laajenemisesta
  by Iiro on 7.2.2023 at 09:10

  Kansanedustaja Johannes Yrttiahon puhe 6.2.2023 Puhemies! Hallitus esittää 50 suomalaissotilaan lähettämistä Puolaan kouluttamaan ukrainalaisia sotimaan Venäjää vastaan. Hallitus lähettää Ukrainaan myös Suomen Leopard-panssareita. Näiden lukumäärää ei ole kerrottu. Puolustusministeriön mukaan Suomen sotilaallisen avun arvo on viimeisimmän paketin myötä lähes 600 miljoonaa euroa. Uusi tukipaketti on jo valmisteilla. Ukrainan sotilaallisella tukemisella ei ole YK:n turvaneuvoston valtuutusta. The post Yrttiaho varoittaa Ukrainan sodan laajenemisesta appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Vasemmistoliiton kansanedustajat: Sosiaaliturvan kehittämisessä suunta rohkeasti kohti perustuloa
  by Vasemmisto on 6.2.2023 at 09:54

  Sosiaaliturvauudistusta valmisteleva parlamentaarinen komitea julkaisi viime viikolla väliraporttinsa. Vasemmistoliiton kansanedustajat pitävät väliraportin linjauksia osittain lupaavina, mutta ryhmässä on tahtoa kehittää sosiaaliturvaa rohkeammin kohti perustuloa. – Nykyisessä järjestelmässämme on ongelmia: sosiaaliturvan taso ei ole riittävä, järjestelmä ei ole selkeä eikä kannusta ottamaan vastaan epävarmaa työtä ja se sisältää kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä nöyryyttäviä elementtejä. Olisi The post Vasemmistoliiton kansanedustajat: Sosiaaliturvan kehittämisessä suunta rohkeasti kohti perustuloa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • ”Eläinlääkärikulut huomioitava toimeentulotuessa”
  by Eduskuntaryhmä on 2.2.2023 at 08:55

  – Ottaen huomioon nopeasti kohonneiden hintojen tuomat toimeentulo-ongelmat sekä eläinsuojelujärjestöjen välittämän huolen talousvaikeuksiin ajautuneiden kyvystä huolehtia lemmikeistään, olisiko toimeentulotuen soveltamisohjeita syytä tarkentaa siten, että myös eläinlääkärikuluja voitaisiin huomioida toimeentulotuessa, Kontula kysyy. Huolehtiminen omasta lemmikistä, joka koetaan usein perheenjäseneksi, voi käydä mahdottomaksi korkeiden eläinlääkärikulujen myötä. Suomen eläinsuojelu (SEY) on saanut syksyn ja talven aikana useita avunpyyntöjä The post ”Eläinlääkärikulut huomioitava toimeentulotuessa” appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Lohikoski & Myllykoski: Etätyö yleistyy ja ilmaistyö uuvuttaa – työlainsäädäntö vaatii päivityksiä
  by aleksikarppinen on 1.2.2023 at 08:27

  Lohikosken lakialoitteessa esitetään työntekijälle oikeutta etätyöhön, jos työtä voi tehdä työpaikan ulkopuolella ilman kohtuutonta haittaa työnantajalle. Myllykosken lakialoitteessa puolestaan esitetään työaikalain muutoksia, joilla puututaan niin sanotulla saldoleikkurilla tehtävään työaikasaldojen yksipuoliseen leikkaamiseen. – Työelämän suuret muutokset ovat viime vuosina koskeneet nimenomaan siirtymistä etätyöaikaan. Sen lisäksi krooninen kiire on lisääntynyt ja työajan liukuminen on jatkuvaa ilman mahdollisuutta palautumiseen. Työlainsäädäntöä tulee päivittää The post Lohikoski & Myllykoski: Etätyö yleistyy ja ilmaistyö uuvuttaa – työlainsäädäntö vaatii päivityksiä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Palvelualat tarvitsevat palkankorotuksensa
  by riikkakorpinurmi on 31.1.2023 at 13:11

  – Entisenä kaupan myyjänä pienipalkkaisten ja naisvaltaisten palvelualojen tilanne on minulle erityisen tuttu. Nyt tilanne on hyvin akuutti, koska elämisen perustarpeet, kuten ruoka ja sähkö kallistuvat. Työnantajien on nyt tehtävä oma osuutensa, jotta kriisien ajasta päästään eteenpäin. Muuten työssäkäyvien köyhien määrä uhkaa Suomessa edelleen kasvaa. Palvelualojen työntekijät todella tarvitsevat tuntuvat palkankorotukset. Palkkojen nostamisen lisäksi palvelualojen The post Palvelualat tarvitsevat palkankorotuksensa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Anna Kontula Sotu-komitean väliraportista: ”Sairaat ja vammaiset tarvitsevat palveluita, eivät sanktioita”
  by Eduskuntaryhmä on 31.1.2023 at 12:22

  Vasemmistoliitto jätti kuitenkin eriävän mielipiteen komitean väliraportin ehdotukseen, joka sisältää esityksen työkyvyttömiin kohdistetuista velvoitteista. – Kyse on arvovalinnasta. Vasemmistoliiton mielestä ei ole oikein, että sairaita ja vammaisia pakotetaan palveluihin perusturvan menettämisen uhalla. Palveluita ei tahdo riittää edes halukkaille ja mikäli uudistus tehdään, sillä on enemmän kielteisiä kuin myönteisiä vaikutuksia. Myös uudistuksen yhteensopivuus perustuslain kanssa on The post Anna Kontula Sotu-komitean väliraportista: ”Sairaat ja vammaiset tarvitsevat palveluita, eivät sanktioita” appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Vasemmistoliiton vaaliohjelmassa valtiontalous tasapainotetaan oikeudenmukaisesti ja kestävästi
  by marikatuominen on 31.1.2023 at 11:24

  Vasemmistoliiton vaaliohjelma julkaistiin tänään. Vasemmistoliiton eduskuntavaaliohjelman kärkiteemoja ovat valtiontalouden tasapainottaminen oikeudenmukaisesti ja kestävästi, reilu ilmastopolitiikka, koulutuksen kunnianpalautuksen jatkaminen ja sosiaali- ja terveyspalveluiden kriisin ratkaiseminen.  Vasemmistoliitto tavoittelee vaaliohjelmassaan puolen miljardin euron panostuksia koulutukseen, sosiaaliturvaan ja sosiaali- ja terveyspalveluihin. Verouudistuksia vaaliohjelmassa esitetään 2,5 miljardin euron edestä, menosäästöjä 0,5 miljardin euron edestä ja 1,5 miljardia euroa työllisyyden ja tuottavuuden parantumisen kautta. – Kestävä talouspolitiikka katsoo yli hallituskausien The post Vasemmistoliiton vaaliohjelmassa valtiontalous tasapainotetaan oikeudenmukaisesti ja kestävästi appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Ruokavirasto joutuu tällä hetkellä piiloyritystukien maksajaksi
  by laurakolehmainen on 27.1.2023 at 09:00

  Ruokavirasto on toistuvasti esittänyt ministeriölle, että sen maksullisten suoritteiden hintojen tulisi vastata todellisia kustannuksia. Esitykset on hylätty. Tämä kerryttää alijäämää Ruokaviraston budjettiin.   ”Tilanne vaikuttaa suoraan lainvastaiselta. Odotammekin, että saamme maa- ja metsätalousministeriöstä tiedon tilanteen korjaamisen aikataulusta”, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Pia Lohikoski kertoo.   Kirjallisessa kysymyksessä Lohikoski sekä ympäristövaliokunnan jäsen Mai Kivelä toteavat, että viraston toimintamenoilla The post Ruokavirasto joutuu tällä hetkellä piiloyritystukien maksajaksi appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Kasvisruoka = maaseudun tulevaisuus -keskustelutilaisuus 30.1.2023
  by aleksikarppinen on 26.1.2023 at 11:39

  Näihin kysymyksiin pääsemme paneutumaan yhdessä asiantuntijoiden kanssa Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa maanantaina 30. tammikuuta klo. 15:30 alkaen, kun vasemmistoliiton kansanedustajat Mai Kivelä ja Pia Lohikoski järjestävät tilaisuuden tulevaisuuden ruoantuotannosta. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan paikan päälle, seuraa tilaisuutta verkkolähetyksen kautta osoitteessa tai katso tallenne myöhemmin osoitteessa: https://www.facebook.com/vasemmisto/live_videos/ Tilaisuuden juontaa Pia Lohikoski.   Ohjelma: 15:30 Tervetulosanat: Pia Lohikoski ja The post Kasvisruoka = maaseudun tulevaisuus -keskustelutilaisuus 30.1.2023 appeared first on Vasemmistoliitto.