Vasemmistoliitto

Vasemmistoliitto r.p., ruotsiksi Vänsterförbundet r.p.


Rekisteröity 12.6.1990
Osoite: Lintulahdenkatu 10, 3. krs., 00500 Helsinki
Puh. 020 773 7700
vas(at)vasemmistoliitto.fi
www.vasemmisto.fi

Tältä sivustolta

Filosofian maisteriksi kouluttautunut sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen ei välttämättä sano nimen tai kuvankaan perusteella ensin mitään. Hän on kuitenkin
Varmaan kovinkaan moni ei tiedä, että ennen poliittista uraansa opetusministeri Li Andersson on tehnyt niin sanotusti “tavallisia töitä”. Hän on

Vasemmistoliitto Vasemmistoliiton verkkosivusto

 • Honkasalo ja Kivelä: Suomi ei voi enää vaieta Turkin ihmisoikeusloukkausten edessä
  by Vasemmisto on 29.5.2023 at 12:09

  – Suurena huolenamme on nyt se, että Erdoğan lähtee ajamaan maata yhä autoritaarisemmaksi ja opposition toimintamahdollisuuksia tukahdutetaan yhä enemmän, Honkasalo sanoo. Euroopan neuvoston ja Etyjin vaalitarkkailijat antoivat jo ensimmäisen vaalikierroksen jälkeen lausunnon, ettei Turkki täytä periaatteita demokraattisten vaalien järjestämiselle, kun esimerkiksi oppositiota on tukahdutettu eikä vapaata mediaa ole. ”Nyt on aidosti riskinä se, että toisinajattelijoita The post Honkasalo ja Kivelä: Suomi ei voi enää vaieta Turkin ihmisoikeusloukkausten edessä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Vasemmistoliiton puoluevaltuusto: Oikeutta ruokaläheteille – pakkoyrittäjyyden leviäminen suomalaisessa työelämässä pysäytettävä
  by johannajussila on 26.5.2023 at 09:29

  Vasemmistoliiton puoluevaltuusto vaatii ruokalähettifirmoja välittömästi lopettamaan työsuhteiden naamioimisen yrittäjyydeksi ja takaamaan läheteille kaikki työntekijöille kuuluvat oikeudet. Työ- ja elinkeinoministeriön alainen työneuvosto on jo vuonna 2020 linjannut ruokalähettien toimivan tosiasiallisesti työsuhteessa, mutta tämä ei ole tuonut muutosta yhtiöiden käytäntöihin. – Viime aikoina alustataloudessa esiin tulleet jopa ihmiskauppaa muistuttavat väärinkäytökset johtuvat ansaintalogiikasta, jossa työnantaja ei kanna lakisääteisiä The post Vasemmistoliiton puoluevaltuusto: Oikeutta ruokaläheteille – pakkoyrittäjyyden leviäminen suomalaisessa työelämässä pysäytettävä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Vasemmistoliiton puoluevaltuusto: Sosiaali- ja terveydenhuollon kriisin ratkaiseminen onnistuu vain panostuksilla ennaltaehkäisyyn ja peruspalveluihin
  by marikatuominen on 25.5.2023 at 11:17

  Vasemmistoliiton puoluevaltuusto ilmaisee syvän huolensa hallitusneuvotteluista tihkuneille tiedoille siitä, että sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitukseen kaavaillaan leikkauksia. Rahoituksen leikkaaminen ei ratkaise suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon ongelmia, vaan heikentää sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten työoloja entuudestaan ja pahentaa siten työvoimapulaa. – Ainoa keino saada aikaiseksi inhimillisesti kestäviä ja vaikuttavia säästöjä sosiaali- ja terveydenhuollossa on panostaa ennaltaehkäiseviin palveluihin ja The post Vasemmistoliiton puoluevaltuusto: Sosiaali- ja terveydenhuollon kriisin ratkaiseminen onnistuu vain panostuksilla ennaltaehkäisyyn ja peruspalveluihin appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Laura Meriluoto: Sote-järjestöjen rahoitus turvattava
  by riikkakorpinurmi on 24.5.2023 at 12:10

  – Leikkaamalla sote-järjestöjen rahoituksesta tuleva hallitus leikkaisi muun muassa hyvinvoinnista, terveydestä, yhteisöllisyydestä, elinvoimasta sekä aktiivisuutta ja demokratiaa tukevasta toiminnasta. Se heikentäisi myös suomalaista vapaaehtoistyön kenttää. Järjestöt tavoittavat monesti ihmisiä, jotka jäävät virallisen palvelujärjestelmän ulkopuolelle. Järjestöt ovat myös osa alueellista elinvoimaa. Ne työllistävät, kehittävät ja tuovat EU-rahoitusta alueelle. – Kaikki tämä tapahtuu vieläpä edullisesti. Suhteessa sote-budjettiin The post Laura Meriluoto: Sote-järjestöjen rahoitus turvattava appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Honkasalo: Pralletriini-pohjaiset hyönteiskarkotteet kiellettävä
  by laurakolehmainen on 23.5.2023 at 07:35

  Esimerkiksi Thermacell-laitteen sisältämä hermomyrkky pralletriini on hyvin vaarallista mm. pölyttäjähyönteisille, matelijoille ja kaloille. Tappavuus ei valikoi hyönteisiä, vaan tappaa niitä joukolla.    “Thermocell-laitteen läheisyydessä oleilua ei suositella ihmisille. Jos laitetta ei käytä oikein, se voi olla vaarallinen myös ihmiselle. Tämä kuvastaa myrkyn vaarallisuutta”, toteaa Honkasalo.    “Lisäksi myrkyn joukkotuhovoima muiden eliöiden kuin ihmisten joukossa on The post Honkasalo: Pralletriini-pohjaiset hyönteiskarkotteet kiellettävä appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Honkasalo ja Kivelä: Vaalitarkkailijoilla tulee olla pääsy seuraamaan Turkin vaalien toista kierrosta
  by johannajussila on 20.5.2023 at 10:18

  Samaan delegaatioon kuuluneet Podemos-puolueen epäviralliset vaalitarkkailijat pidätettiin ja karkotettiin maasta samana viikoloppuna. Myös ETYJin kahden virallisen vaalitarkkailijan pääsy maahan estettiin Turkin viranomaisten toimesta.  Honkasalo ja Kivelä saivat seurata vaalien toteutumista melko rauhassa kurdialueella, mutta armeijan ja poliisin läsnä äänestyspaikoilla ja Vanin kaupungissa oli silmiinpistävää. Sekä Honkasalolle että Kivelälle tehtiin myös kahdesti ruumiintarkastus, kun he ennen The post Honkasalo ja Kivelä: Vaalitarkkailijoilla tulee olla pääsy seuraamaan Turkin vaalien toista kierrosta appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Li Andersson: Säätytalolta tulossa kylmä märkä rätti hoitajien kasvoille
  by johannajussila on 20.5.2023 at 07:54

  Kysyn teiltä, Petteri Orpo ja Riikka Purra, oletteko tosiaan valmiita pettämään ne lupaukset, jotka myös te olette antaneet Suomen ikäihmisille ja heidän parissa työskenteleville? Oletteko jo unohtaneet vanhustenhoivan räikeät epäkohdat ja ikäihmisten epäinhimillisen kohtelun, jotka toimivat kimmokkeena hoitajamitoituksen säätämiselle? Andersson kysyi. Andersson muistutti puheessaan myös kuinka perussuomalaiset kritisoivat edellistä hallitusta siitä, että hoitajamitoitus astui voimaan The post Li Andersson: Säätytalolta tulossa kylmä märkä rätti hoitajien kasvoille appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Hae parlamentaarisiin toimielimiin
  by eliaslaitinen on 19.5.2023 at 05:00

  Vasemmistoliitto etsii henkilöitä esitettäväksi parlamentaaristen toimielinten jäseniksi. Tehtävät jatkuvat vaalikauden loppuun vuoteen 2027. Vasemmistoliiton esittämien henkilöiden on oltava puolueen jäseniä. Toivomme hakijoita eri taustoista ja sukupuolista. Esitettävillä henkilöillä tulee olla kokemusta aihepiiristä, ja se on kerrottava hakulomakkeella. Lisäksi toivomme, että henkilöillä on aikaa toimia aktiivisina toimielinten jäseninä. KLIKKAA TÄSTÄ HAKULOMAKKEELLE Lisätietoa avoimista hauista löydät alta. The post Hae parlamentaarisiin toimielimiin appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Minja Koskela: Oikeistopuolueiden talouspolitiikka on ideologian sumentamaa
  by Vasemmisto on 17.5.2023 at 06:00

  Koskela pohti hallituskausien taitekohdan haasteita tänään eduskunnassa hallituksen vuosikertomuksen eduskuntakäsittelyssä pitämässään puheenvuorossa. – Työllisyysasteen nousu ja tulevaisuususkon ylläpitäminen ovat vain muutama niistä asioista, joissa hallitus onnistui globaalista pandemiasta ja Venäjän brutaalista hyökkäyssodasta huolimatta. Nämä eivät ole vähäpätöisiä saavutuksia, Koskela sanoo. ”Mikäli oikeistohallitus sopeuttaa leikkaamalla hyvinvointipalveluista ja välittämättä talouden suhdanteesta, ovat seuraukset koko Suomen kannalta katastrofaaliset.” The post Minja Koskela: Oikeistopuolueiden talouspolitiikka on ideologian sumentamaa appeared first on Vasemmistoliitto.

 • Honkasalo ja Kivelä vaalitarkkailussa Itä-Turkin kurdialueella Vanissa
  by Eduskuntaryhmä on 14.5.2023 at 06:47

  Paikalla on vapaaehtoisten lisäksi ODIHR:n, Etyjin ja Euroopan neuvoston vaalitarkkailijoita. Kivelän ja Honkasalon kanssa samassa kahdeksanhenkisessä delegaatiossa Vanissa on ihmisiä Saksasta, Belgiasta, Ranskasta, Sloveniasta ja Unkarista. Sunnuntain vaalit ovat erityisen jännitteiset, sillä tilanne istuvan presidentin Reycep Erdoganin ja opposition Kemal Kılıçdaroğlun välillä on erittäin tiukka. Kılıçdaroğlu johtaa tällä hetkellä mielipidemittauksissa. Turkissa jännitetään myös, toteutuvatko vaalit The post Honkasalo ja Kivelä vaalitarkkailussa Itä-Turkin kurdialueella Vanissa appeared first on Vasemmistoliitto.