Mukavien vaatteiden tärkeys politiikassa

Mistä lähtien rintaliivittömyys on ollut merkki ammattitaidon puutteesta? Naisten ulkonäkö on aina ollut avoin spekulaation ja kritiikin kohde. Tämä on totta etenkin politiikan ihmeellisessä maailmassa. Politiikassa mukana olevat naiset ovat joutuneet kestämään ulkonäköön ja pukeutumiseen kohdistuvaa kritiikkiä jo 1800-luvulta lähtien, jolloin Yhdysvaltain senaatti kielsi naisten housut lailla, ja naisten äänioikeiden puolesta taistelleet suffragetit joutuivat luopumaan housuista.

Naisellinen nainen, joka on naisellinen ja leikittelee pukeutumisellaan, ei voi olla ammattitaitoinen tai rationaalinen. Hän on kevytkenkäinen hupakko. Maskuliinisuus yhdistetään rationaalisuuteen, logiikkaan, ja päätöksentekokykyyn. Tämä selittää myös, miksi yksivärinen, maskuliinisen simppeli housupuku on vallan, älykkyyden ja ammattitaidon symboli. Ihminen, joka on pukeutunut housupukuun, on auktoriteetti, jonka ammattitaitoon voi luottaa.

Pukeutumiseen liittyvää syrjintää ja ennakkoluuloja

Sanna Marinin lisäksi esimerkiksi Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomari Ruth Bader Ginsburg, vuoden 2016 Yhdysvaltain presidenttiehdokas Hillary Clinton, New Yorkin kansanedustaja Alexandria Ocasio-Cortez, Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon, ja Suomen entinen presidentti Tarja Halonen ovat kaikki kokeneet ulkonäköön suunnattuja hyökkäyksiä. Ulkonäkö menee osaamisen tai taitojen edelle.

Miksi? Lyhyt vastaus on kontrolli ja patriarkaalisen systeemin asettamat normit, joita säätelee halu kontrolloida ja hallita. Politiikassa mukana olevien naisten on tarkoitus sulautua taustaan, olla mahdollisimman äänettömiä ja värittömiä. Politiikassa mukana olevilla naisilla ei saa olla omaa ääntä ja kun heillä on sellainen, heitä pyritään kontrolliimaan muiden keinojen avulla. Pukeutumiseen liittyvät säädökset ovat tästä hyvä esimerkki.

Politiikassa mukana olevien naisten odotetaan omaksuvan maskuliinisen ja neutraalin pukeutumistavan kasvattaakseen uskottavuuttaan. Harmaat jakkupuvut, lyhyet hiukset, meikittömyys ovat uraa avittavia rakennuspalikoita ja tukevat vaikutelmaa siitä, että nainen on vakava ja tietää, mitä tekee. Aivan kuten miehet. Punainen huulipuna, lyhyet hameet ja rintaliivittömyys tuntuvat edelleen olevan ammattitaidon ja älykkyyden puutteen symboleja ja asioita, joita voidaan käyttää naisen ammattitaitoa vastaan.

Vaatteilla on suora vaikutus itsevarmuuteen ja siihen millaisena muut sinut näkevät. Niillä on myös vaikutus stressitasoihisi ja ahistuneisuuteen. Hyvin pukeutuminen ja vaatteilla leikittely voi siis näin ollen parantaa työpanostasi ja päätöksenkykyäsi.

Vääränlaisten vaatteiden vaikutus

Vääränlaiset vaatteet voivat jopa lisätä ahdistuksen ja masennuksen oirieta ja vaikuttaa negatiivisesti yksilön itseluottamukseen. Muodikkaiden ja istuvien vaatteiden käyttäminen voi tehdä ihmisestä miellyttävämmän, karismaattisemman, ja itsevarmemman. Jotta yksilö voisi näyttää hyvältä, on hänen tunnettava olonsa hyväksi. Jotkut naiset tuntevat olonsa hyväksi housupuvussa, jotkut taas minihameessa.

Monet tuntevatkin olonsa jopa stressaantuneeksi, ärtyneeksi tai jännittyneeksi käyttäessään epämukavia vaatteita. Tietyntyyppiset vaatteet huonontavat ryhtiä ja saavat olon itsetietoiseksi ja epämukavaksi. Parhaat vaatteet ovat huomaamattomia, hyvin istuvia, ja valmistettu laadukkaista materiaaleista. Vältä siis epämukavien ja huonoista materiaaleista valmistettujen vaatteiden käyttämistä, ja suosi vaatteita, joissa tunnet olosi itsevarmaksi ja omaksi itseksesi.

Pukeutuminen on tärkeä itseilmaisun työkalu. Vaatteiden avulla ihminen voi lisätä karismaansa ja osoittaa olevansa läsnä. Vaatteet ovat kuin ääni, jonka avulla yksilö voi viestittää muille jotain oleellista omasta persoonastaan. Tässä minä olen, tällainen minä olen, ja tällaisissa vaatteissa tunnen oloni omaksi itsekseni.

Mukavalta tuntuvat vaatteet auttavat parantamaan itsevarmuutta, kohottamaan ryhtiä ja parantamaan oloa. Ne voivat siis näin ollen jopa parantaa työpanosta ja ammattitaitoa. Vaatteiden ei tulisi määritellä kenenkään ammattitaitoa, osaamista tai kyvykkyyttä suoriutua tehtävistään.

Pukeutuminen kauniisiin vaatteisiin onnistuu pienelläkin budjetilla, muta joskus pieni rahallinen apu tulee tarpeeseen. Bitcoineihin sijoittaminen onkin varsin hyvä vaihtoehto.

Krytosijoittaminen onnistuu kotisohvalta käsin vaikkapa samalla, kun katsot televisiota (tai shoppailet verkossa). Bittirahoihin sijoittaminen on myös jännittävä aktiviteetti, joka pitää mielen virkeänä ja pulssin kiihkeänä: bittirahojen kurssit muuttuvat päivittäin mikä tarkoittaa, että sinun olisi tehtävä osto- ja myyntipäätöksiä nopeasti. Muista kuitenkin, että sinun ei koskaan tulisi sijoittaa enemää kuin sinulla on varaa hävitä, silla sijoittamiseen liittyy aina riski.

Vastaa