Antti Kurvinen haluaa puolustaa Lakeuden kuntia

Ensimmäiset merkittävät tehtävät maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvisen poliittisella tiellä olivat lukion oppilaskunnan hallituksessa sekä Ylihärmän nuorisovaltuuston puheenjohtajana 2000-luvun alkupuolella. Kurvinen kertoo, että nuoruuden vimmalla saatiin aikaiseksi paljon tärkeää, kuten rock-konsertteja, lukion lakko ja koulun onnistunut nimenvaihto. Liiketoiminta painottui vessapaperin myyntiin sekä limuautomaatin ylläpitoon.

Kurvinen kokee, että kansanedustajan työ oli hänelle kutsumus.

– Olen aina innostunut politiikassa vaikuttamisesta ja tulevaisuuteen tähtäävistä päätöksistä, Kurvinen kertoo nettisivuillaan. Ura lähti rohkeasti liikkeelle Ylihärmän nuorisovaltuustosta kuntapolitiikkaan Kauhavalla ja sitä kautta nuoriso- ja opiskelijapolitiikkaan ja valtakunnan pääpolitiikkaan.

Kuten moni muukin maamme ministereistä, myös Kurvinen on saanut osansa somekohuista. Syksyllä 2022 Kurvinen julkaisi kaksi erillistä julkaisua sosiaalisen median tilillään. Näistä toisessa hän hehkutti käyneensä turkishuutokaupassa ja toisessa hän toivotti hyvää eläintenpäivää, joka meni seuraajien mielestä hieman yli aiempaan julkaisuun viitaten. Kurvinen on aiemmin puhunut turkistarhojen puolesta sanoen, että turkistarhaus on verrattavissa lihan- ja maidontuotantoon. Tämän jälkeen hän meni vielä Twitterissä selittelemään ja syyttämään negatiivisesta reaktiosta lähinnä pääkaupunkiseutulaisia sanomalla, että “Suomessa on maailman parhaiten hoidetut turkiseläimet”. Kurvisen mukaan somen ”älymystö” haluaa lakkauttamalla turkistarhauksen tuhota parinsadan miljoonan vientielinkeinon ja viedä rahat sekä työpaikat pois pienistä vähäväkisistä kunnista.

Kauhavalta maailmalle

Kurvinen on kotoisin Kauhavalta, mutta hän on syntynyt Ylihärmässä vuonna 1986.

Ylioppilaaksi valmistuin Härmän lukiosta 2005. Opinnot ja työ ovat vieneet miestä välillä Rovaniemelle ja välillä Helsinkiin. Koulutukseltaan ja ammatiltaan hän on lakimies. Oikeustieteen maisteriksi Kurvinen valmistui Lapin yliopistosta. Ennen tehtäviä eduskunnassa, hän on työskennellyt mm. asianajotoimistossa ja pankissa.

Pikkupojasta lähtien Kurvinen on ollut kiinnostunut historiasta. Luonteeltaan avoin, sosiaalinen ja utelias poika päätyi jo peruskouluikäisenä yhteisten asioiden pariin. Vastuu yhteiskunnasta ilmeni diskon järjestämisenä tai markkojen vaihtamisena pankissa euroiksi, on Kurvinen muistellut. Teini-ikäisenä heräsi sitten kiinnostus politiikkaa kohtaan. Poliittisia luottamustoimia Kurvisella on ollut yli 17 vuoden ajalta. Hän on vaikuttanut maakuntahallituksen jäsenenä sekä tällä hetkellä myös Kauhavan kaupunginvaltuustossa.

Kurvisen mukaan yhteiskunnallisiin asioihin vaikuttaminen on aina ollut hänelle tärkeää.

– Keskeisiä arvoja elämässä ovat inhimillisyys, oikeudenmukaisuus ja yritteliäisyys, hän listaa nettisivuillaan. Harrastuksiin kuuluvat kulttuuri ja liikunta, erityisesti pesäpallo.

– Teatteria harrastan niin itse näyttämöllä kuin yleisön joukossa, Kurvinen on todennut.

“Paavo on pop”

Vuonna 2004 Kurvisen naapuri ehdotti, että mies lähtisi kuntavaaliehdokkaaksi ja Kurvinen suostui. Hän suoritti lukiokavereidensa kanssa pienen kampanjan ja keräsi ääni 40 kpl. Viimeinen paikka arvottiin, eikä silloin napannut. Seuraavana vuonna Kurvinen pääsi kuntapolitiikan pariin varavaltuutettuna sekä kirjasto- ja kulttuurilautakunnan varapuheenjohtajana. Päästyään uuden Kauhavan kaupunginvaltuustoon vuonna 2008, siirtyi Kurvinen seuraavaksi vuodeksi Helsinkiin puoluetoimistolle. Lokakuussa 2009  hänestä tuli Suomen Keskustanuorten puheenjohtaja.

Kurvinen oli mukana rakentamassa Paavo Väyrysen vuoden 2012 presidenttikampanjan nuorisoverkostoa, jonka kampanja kulki teemalla ”Paavo on pop”. Kesällä 2013 päätti tehdä ammatillista koulutusta vastaavaa työtä siirtymällä kokoaikaiseksi juristiksi ja valmistuen loppuvuodesta oikeustieteen maisteriksi. Sitten Kauhavan Keskustan kunnallisjärjestö pyysi Kurvista ehdokkaaksi kevään 2015 eduskuntavaaleihin ja tuli lopulta valituksi. Ministeri Kurvisesta tuli 2021. Hänet nimitettiin ensin Marinin hallituksen tiede- ja kulttuuriministeriksi, mutta pesti vaihtui maa- ja metsätalousministeriksi Jari Lepän erottua.

Tämän hetken suurin huoli Kurvisella on Lakeuden, eli pohjalaismaakuntien tulevaisuudesta. Alueella väki vähenee ja sitä uhkaa pois hiipuminen.

– Tarvitsemme tulevaisuudenuskoa, Kurvinen on sanonut.

Hän tekee Pohjalaismaakuntien elinkeinopolitiikan, koulutuspaikkojen ja liikenneinfran eteen päivittäin.

Lähteet:

Antti Kurvinen | Luja lakeuden puolustaja
Antti Kurvinen sai someraivon niskaansa – jopa Anna Abreun mitta tuli täyteen: ”Ootko ihan tosissas?” | Seiska

Yksi kommentti artikkeliin ”Antti Kurvinen haluaa puolustaa Lakeuden kuntia”

Vastaa