Ministeri Kurvisen harkinta petti – Pekingiä syytä boikotoida

Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto moittii tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvista huonosta harkinnasta osallistua Pekingin olympialaisiin. Perholehto näkee, että valtion edustajan osallistuminen lähettäisi väärän signaalin ja horjuttaisi Suomen ihmisoikeuspolitiikan uskottavuutta.

Millainen maa Suomi on

Millainen maa Suomi on, jos Riku Riski urheilijana päättää boikotoida Qatarin maajoukkueleiriä, mutta ministeri Kurvinen ei käytä harkintaa Pekingin olympialaisten suhteen? On mahdotonta tuomita vakuuttavasti maan ihmisoikeustilannetta ja olla yhtäältä valmis ihastelemaan kansainvälistä yhteisöä varten rakennettua urheilukulissia, Perholehto puuskahtaa.

Kurvinen Olympialaisiin uudelleen?

Perholehto esittää, että valtioneuvosto kokoontuisi arvioimaan Kurvisen osallistumista olympialaisiin uudelleen. Perholehto muistuttaa, että Suomen ihmisoikeuspolitiikan tulisi näyttäytyä yhteiskunnan kaikkia osa-alueita läpileikkaavana arvona. Nyt sanat ja teot ovat pahasti ristiriidassa.

Valtioneuvoston kokoontuminen

– Valtioneuvoston jäsenen osallistuminen Pekingin olympialaisiin ei ole pelkkää urheilua, vaan se on ennen kaikkea myös ulkopolitiikkaa. Diplomatiaa on syytä kunnioittaa, mutta ihmisoikeuksia edistetään harvoin hymyllä. Valtioneuvoston on syytä kokoontua pikimmiten ja kieltää paitsi Kurvisen Pekingiin lähteminen, myös vastaavat matkat tulevaisuudessa, Perholehto linjaa.

Pekingin Olympialaiset

Pekingin talviolympialaiset järjestetään 4.–20. helmikuuta 2022 Kiinan Pekingissä. Olympialaiset ovat kaikkiaan toiset Kiinassa järjestettävät olympialaiset.

Pekingissä järjestettiin myös vuoden 2008 kesäolympialaiset, ja se tulee olemaan ensimmäinen kaupunki, joka on isännöinyt sekä kesä- että talviolympialaisia

Ilmainen kuvapankkikuva tunnisteilla aamu, aamunkoitto, auringonlasku

Lähde: STT Info

Vastaa