Suomen sisäistä politiikkaa

SDP:n Malm ja Salonen Raumalla: Teollisuuden tilannetta ja tukitoimia on katsottava kokonaisuutena

SDP:n 1. varapuheenjohtaja Niina Malm ja eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen pitävät Suomen teollisuuden haasteiden ratkaisemiseksi välttämättömänä, että teollisuuden tilaa ja tukitoimia katsotaan yhtenä kokonaisuutena. Malm vieraili lauantaina Raumalla, jossa hän tutustui yhdessä Salosen kanssa muun muassa Rauman sataman tilanteeseen.

Näitä kahta kansanedustajaa yhdistää vahva teollisuuspolitiikan painotus eduskuntatyössä. Molemmat ovat kuulleet hämmästelyjä asiasta, etenkin sukupuolensa takia.

-Työtaustani on tukevasti teollisuudessa. Minut valittiin ensimmäiseksi naispääluottamusmieheksi terästehtaalla Imatralla. Toivon, että tulevaisuudessa yhä useampi nainen löytäisi kutsumuksensa esimerkiksi teknologiateollisuuden parista ja lähtisi murtamaan ennakkoluuloja eri aloilla. Suomessa on paljon osaamista ja tulevaisuuden potentiaalia ympäristöarvojen ja teollisuuden yhteensovittamisessa kestävällä tavalla. Siihen kehittämistyöhön tarvitaan mukaan myös naisia, sanoo Niina Malm.

Lue juttu loppuun kotipesän verkkosivun artikkelista.

Kansanedustaja Eloranta: Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilulla parannetaan koulutuksellista tasa-arvoa

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnistää maksuttoman kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun vuosina 2021-2024. Kokeilu on tarkoitettu vuosina 2016 ja 2017 syntyneille lapsille. Kokeiluun osallistuvat kunnat ja toimipaikat valitaan otantana. Kaksivuotisen esiopetuksen piiriin pyritään saamaan 10 000 lasta. Kokeilu on Sanna Marinin hallitusohjelman mukainen.

– Lapset aloittavat koulutiensä mitä erilaisimmista taustoista. Varhaiskasvatus ja esiopetus ovat osa sitä perustaa, jolle heidän kehityksensä ja hyvinvointinsa rakentuvat. Laadukkaalla varhaiskasvatuksella ja esiopetuksella tuemme koulutuksellista tasa-arvoa, pystymme tehokkaasti parantamaan lasten oppimismahdollisuuksia ja ehkäisemme mahdollista syrjäytymistä. Lapsen osallistuminen varhaiskasvatukseen näkyy myöhemmissä oppimistuloksissa ja ehkäisee syrjäytymistä, sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) painottaa.

Lue tämä juttu kokonaan loppuun vastuullinensuomi.fi kotisivun artikkelista.

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoro käsiteltäessä opposition välikysymystä hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta

Suomella on päätöksiin pystyvä ja toimintakykyinen hallitus, joka uskaltaa syvänkin kriisin keskellä katsoa rohkeasti tulevaisuuteen. Kansainvälisessä vertailussa olemme pärjänneet hyvin niin taudin taltuttamisessa kuin talouden hoidossakin.

Nyt jos koskaan Suomi tarvitsee sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää kasvua sekä tekoja työllisyyden parantamiseksi ja eriarvoisuuden vähentämiseksi. Näihin tavoitteisiin hallitus on vahvasti sitoutunut ja etenemme määrätietoisesti Suomen parhaiden asiantuntijoiden viitoittamalla tiellä.

Lue juttu kokonaisuudessaan loppuun meidän aikaisemmasta artikkelista.

Vastaa