Ehdokas- miten sinä huolehdit omasta terveydestäsi?

Ehdokkaana oleminen vaatii paljon, ja ollakseen oikeasti hyvä, pitää ehokastyön ohessa vastapainoksi huolehtia sekä omasta kehosta että mielestä. Yksi iso asia on myös lopettaa se mahdollinen tupakanpoltto, jos se nyt sattuu olemaan vielä arjessa mukana. Tupakasta pääsee eroon nikotiinipussien avulla, tai ainakin ne tarjoavat hyvän vaihtoehdon.

Politiikka on joillekin harrastus, toisille ammatti, osaa se ei kiinnota lainkaan. Ehdokkaallakin ajatukset voivat päivittäin mennä laidasta laitaan ja töiden eteneminen mennä hyvää tahtia eteenpäin tai sitten ajatukset jäävät junnaamaan paikoilleen kuten miten saada rahaa uutta mainosta tai kampanjaa varten… tämä voi sitten lisätä stressiä, ja siitä tulee mieleen yleiselläkin tasolla pelaajan oman terveyden varmistaminen.

Terveys on tärkeä osa hyvinvointia ja sen vuoksi on tärkeää huolehtia terveydestään. Tässä on muutamia vinkkejä terveyden huoltamiseen:

 1. Syö terveellisesti: Syö monipuolista ruokaa, joka sisältää runsaasti hedelmiä, vihanneksia, täysjyväviljaa, proteiineja ja terveellisiä rasvoja. Vältä liiallista sokeria, suolaa ja kovia rasvoja.
 2. Liiku säännöllisesti: Säännöllinen liikunta parantaa fyysistä kuntoa ja auttaa ylläpitämään terveyttä. Yritä liikkua vähintään 30 minuuttia päivässä.
 3. Nuku tarpeeksi: Riittävä uni on tärkeää terveydelle. Aikuisille suositellaan 7-9 tunnin unta yössä.
 4. Vähennä stressiä: Liiallinen stressi voi vaikuttaa negatiivisesti terveyteen. Harjoita stressin hallintatekniikoita, kuten joogaa, meditaatiota tai hengitysharjoituksia.
 5. Vältä tupakointia ja liiallista alkoholin käyttöä: Tupakointi ja liiallinen alkoholin käyttö voivat aiheuttaa terveysongelmia.
 6. Käy säännöllisesti lääkärissä: Säännölliset lääkärintarkastukset auttavat tunnistamaan terveysongelmat varhaisessa vaiheessa ja ehkäisemään niitä.
 7. Huolehdi henkisestä terveydestäsi: Henkinen hyvinvointi on yhtä tärkeä kuin fyysinen terveys. Pidä huolta sosiaalisista suhteista, harrasta mieluisia asioita, pidä vapaa-aikaa ja unohda stressi hetkeksi.

Miten varmistat että istuma-asento on oikea

Oikean istuma-asennon varmistamiseksi, kun vietät paljon aikaa tietokoneella tai kokouksissa, on tärkeää ottaa huomioon muutamia asioita:

 1. Pidä selkä suorana: Istu tuolilla tai sohvalla, joka tukee selkääsi, jotta voit pitää selkäsi suorana ja välttää selkäkipuja.
 2. Pidä jalat lattiassa: Pidä jalat lattiassa ja varmista, että polvesi ovat hieman taivutettuina. Tämä auttaa sinua säilyttämään tasapainon ja välttämään epämukavuutta.
 3. Pidä kyynärpäät lähellä kehoa: Pidä kyynärpäät lähellä kehoa ja aseta kädet rentoina sylillesi tai pöydälle, jotta vältät käsi- ja hartiakipuja.
 4. Säädä näyttö sopivaan korkeuteen: Säädä näyttöpäätettä sopivaan korkeuteen, jotta voit välttää niska- ja silmäkipuja. Näytön tulisi olla noin silmien korkeudella tai hieman sen alapuolella.
 5. Käytä tyynyä tai tukea lannerangan alla: Käytä tyynyä tai tukea lannerangan alla, jotta voit välttää alaselkäkipuja.
 6. Vältä kumarassa olemista: Vältä kumarassa olemista, sillä se voi aiheuttaa selkäkipuja ja jännitystä hartiaseudulla.
 7. Pidä taukoja: Pidä taukoja pelaamisesta, jotta voit venytellä ja rentoutua. Taukojen pitäisi olla noin 15-20 minuuttia tunnin välein.

Oikean istuma-asennon varmistaminen auttaa välttämään selkä-, käsivarsi- ja niskakipuja, jotka voivat johtua huonosta asennosta. Pidä mielessä, että hyvä asento auttaa sinua nauttimaan videopelien pelaamisesta pitkäkestoisesti ja ilman epämukavuutta.

Nuku tarpeeksi – se lataa energiat tuleviin koitoksiin

Riittävä uni on tärkeä osa terveyttä ja hyvinvointia, sillä se auttaa kehoa ja mieltä palautumaan, ja vaikuttaa myös positiivisesti oppimiseen ja muistiin. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla voit nukkua tarpeeksi:

 1. Pidä kiinni säännöllisestä unirytmistä: Pidä kiinni säännöllisestä nukkumaanmenoaikataulusta ja heräämisajasta joka päivä, myös viikonloppuisin. Tämä auttaa kehoa ja mieltä sopeutumaan säännölliseen rytmiin.
 2. Rentoudu ennen nukkumaanmenoa: Pidä kiinni 30-60 minuutin rutiinista ennen nukkumaanmenoa, joka auttaa rentoutumaan ja valmistautumaan uneen. Esimerkkejä rutiineista ovat lämmin suihku tai kylpy, rentoutusharjoitukset tai meditaatio.
 3. Vältä kofeiinia ja alkoholia: Vältä kofeiinipitoisia juomia, kuten kahvia tai teetä, 4-6 tuntia ennen nukkumaanmenoa. Vältä myös alkoholia, joka voi häiritä unen laatua.
 4. Huolehdi mukavasta nukkumispaikasta: Huolehdi mukavasta nukkumispaikasta, joka on hiljainen, viileä ja pimeä. Sopiva nukkumislämpötila on noin 18-20 astetta.
 5. Vältä pitkiä päiväunia: Vältä pitkiä päiväunia, jotka voivat häiritä yöunta. Päiväunen pituuden tulisi olla enintään 20-30 minuuttia.
 6. Liiku säännöllisesti: Säännöllinen liikunta auttaa kehoa ja mieltä rentoutumaan ja voi myös auttaa sinua nukkumaan paremmin. Vältä kuitenkin raskasta liikuntaa muutamaa tuntia ennen nukkumaanmenoa.
 7. Vältä unilääkkeitä: Vältä unilääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa riippuvuutta ja häiritä luonnollista unirytmiä. Jos sinulla on univaikeuksia, keskustele lääkärin kanssa.

Nukkuminen on tärkeä osa terveyttä ja hyvinvointia. Pidä huolta siitä, että nukut tarpeeksi, jotta voit saavuttaa parhaan mahdollisen terveyden ja hyvinvoinnin.

Eurooppa ja Suomi – tulevaisuudessa

Mietityttääkö sinua Suomen ja Euroopan tulevaisuus, yhdessä tai erikseen? Nyt maaliskuussa 2023 olemme avanneet asiaa käsittelevän sivuston Suomi Euroopassa, jolla tulemme kertomaan Suomen ja EU:n asioista, poliitikkojen mielipiteitä, uutisia, tiedotteita… sillä ensi vuonna on jälleen Eurovaalit. Laita omiin selaimen kirjanmerkkeihin ja piipahda lukemassa, mitä Euroopassa tapahtuu.

Vastaa