Horoskoopit ja taikausko suomalaisessa ja kansainvälisessä politiikassa: katsaus poliitikkojen uskomuksiin

Astrologia ja taikausko, horoskooppi, eivät ole vain muusikoiden ja näyttelijöiden kiinnostuksen kohteena. Myös joillakin poliitikoilla on tapana lukea horoskooppeja tai he ovat jollakin tavoin taikauskoisia. Tässä esittelemme joitakin esimerkkejä sekä Suomesta että kansainväliseltä kentältä.

Suomalaisten poliitikkojen joukosta löytyy useita horoskooppeihin tai taikauskoon uskovia henkilöitä:

Juha Sipilä

Entinen pääministeri ja Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on kertonut haastatteluissa olevansa hieman taikauskoinen. Hän on myös maininnut, että lukee horoskooppeja silloin tällöin.

Pekka Haavisto

Vihreiden pitkäaikainen poliitikko Pekka Haavisto on tunnettu avoimuudestaan henkisiä asioita kohtaan. Haavisto on kertonut pitävänsä horoskooppeja mielenkiintoisina ja lukevansa niitä ajoittain.

Alexander Stubb

Entinen pääministeri ja kokoomuslainen Alexander Stubb on myöntänyt haastatteluissa pitävänsä tietyistä rituaaleista, joita voisi kutsua taikauskoksi.

Maria Ohisalo

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo on ilmaissut kiinnostuksensa astrologiaa kohtaan ja on todennut horoskooppien antavan hänelle uusia näkökulmia.

Anni Sinnemäki

Sinnemäki on myös vihreä poliitikko, joka on kertonut lukevansa horoskooppeja. Hän on sanonut, että ne tarjoavat hänelle tapoja ymmärtää ihmisten käyttäytymistä.

Sanna Marin

Nykyinen pääministeri Sanna Marin on myös ilmaissut kiinnostuksensa astrologiaa kohtaan. Marin on kertonut, että horoskoopit tarjoavat hänelle tapoja ymmärtää itseään paremmin.

Antti Rinne

SDP:n entinen puheenjohtaja Antti Rinne on kertonut, että hänellä on tiettyjä rituaaleja, joita hän pitää ennen tärkeitä tapaamisia.

Anna-Maja Henriksson

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on myös ilmaissut kiinnostuksensa astrologiaa kohtaan. Hän on kertonut, että lukee horoskooppeja ajoittain.

Jussi Halla-aho

PS:n puheenjohtaja Jussi Halla-aho on tunnettu taikauskostaan ja hänellä on tapana lukea horoskooppiaan.

Li Andersson

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on kertonut olevansa kiinnostunut astrologiasta ja lukevansa horoskooppeja ajoittain.

Kansainvälisesti on myös monia poliitikkoja, jotka ovat ilmaisseet uskovansa horoskooppeihin tai olevansa taikauskoisia:

Nancy Pelosi

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi on tunnetusti taikauskoinen. Pelosi on myös kertonut, että hän lukee horoskooppejaan säännöllisesti.

Boris Johnson

Britannian pääministeri Boris Johnson on tunnettu taikauskostaan ja hän on myös kertonut olevansa kiinnostunut astrologiasta.

Angela Merkel

Saksan entinen liittokansleri Angela Merkel on kertonut olevansa hieman taikauskoinen. Hän on myös maininnut lukevansa horoskooppeja silloin tällöin.

Vaikka nämä poliitikot ovat avoimesti kertoneet horoskooppien lukemisesta tai taikauskostaan, on tärkeää huomata, että heidän päätöksensä ja toimensa perustuvat ensisijaisesti tieteellisiin tietoihin, asiantuntijalausuntoihin ja poliittisiin tavoitteisiin.

Vastaa