Keskusta: Suomi tarvitsee vahvan, valmiin ja yhdistävän presidentin

Presidentinvaaleissa linjataan, millaisiin käsiin Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan hoito uskotaan. Kyse on suomalaisten turvallisuudesta ja maamme kansainvälisestä asemasta. Keskusta katsoo, että Suomi tarvitsee varman, osaavan ja kokeneen presidentin, joka on heti tehtäviinsä valmis. Olli Rehn täyttää erinomaisesti kovien aikojen presidentin laatuvaatimukset.

Venäjän hyökkäyssota merkitsee epävarmoja aikoja jatkossakin, korostaen kokeneen sekä määrätietoisen ulkopoliittisen johdon merkitystä. Suomen Nato-jäsenyys vahvistaa turvallisuuttamme, mutta valmiutta ja päätöksentekokykyä tarvitaan joka päivä myös uudelta presidentiltä ja hallitukselta.

Suomen turvallisuus on ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa laajempi asia. Kansan yhtenäisyys ja kokemus puolustamisen arvoisesta isänmaasta ovat turvallisuutemme kulmakiviä. Turvallisuuteen heijastuvat myös sisäpolitiikan ratkaisut niin hyvinvoinnin, huoltovarmuuden kuin sivistyksenkin osalta. Näistä asioista päävastuu on hallituksella, mutta vastuu kokonaisturvallisuudesta on valtiojohdon yhteinen.  Presidentin toiminta valtiomme päämiehenä ja arvojohtajana voi vahvistaa tai heikentää Suomen yhtenäisyyttä. Keskustan kanta on, että tarvitaan koko Suomen presidentti, joka yhdistää suomalaisia ja on vastavoima vastakkainasettelulla. Paras ja varmin vaihtoehto tähän tehtävään on Olli Rehn

Vastaa