Kansanedustajat Berg ja Mäkynen: EU:n kouluhedelmätukea tulisi myöntää useammalle kunnalle

EU

Suomen kunnat ovat voineet vuodesta 2017 alkaen saada tukea koululaisille tarkoitettujen hedelmien ja vihannesten ostamiseen. Suomi voi saada kouluhedelmätukea EU:lta 1,6 miljoonaa euroa vuodessa. Esimerkiksi lukuvuonna 2017-2018 kouluhedelmätuesta jäi kuitenkin käyttämättä lähes 90 prosenttia. Viime lukuvuonna jäi käyttämättä yli miljoona euroa.

– Olemme ymmärtäneet, että kuntien johdossa koetaan edelleen kouluhedelmätuen hakemista koskevat säännöt liian byrokraattisiksi. Siksi päätimme jättää kirjallisen kysymyksen vastuuministerille, maa – ja metsätalousministeri Jari Leppälälle (Kesk.), sanoo kansanedustaja Kim Berg (SDP).

Kysymys kuuluu: ”Mitä hallitus aikoo tehdä kouluhedelmätuen käytön lisäämiseksi ja miten saada lisää kuntia hakemaan tukea?”

– On fiksua, että tällaisia EU:n tukia käytetään täysimääräisesti, Kim Berg (SDP) lisää

Kirjallisessa kysymyksessään kansanedustajat Berg ja Mäkynen kirjoittavat myös, että vastuuviranomaisten tulisi edelleen parantaa kunnille ja toimittajille tiedottamista sekä löytää näiden kanssa ratkaisuja

-Hedelmien ja vihannesten lisääntynyt nauttiminen lounaalla tai välipalalla voi parantaa terveyttä, viihtyvyyttä ja oppimistuloksia. Kouluhedelmätuen lisääntynyt käyttö mahdollistaa tämän, kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) sanoo.

Lähde: STT Info

Vastaa