SDP:n Ville Skinnari: Kokonaisturvallisuutta vahvistetaan digiosaamisella

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari puhui maakunnallisessa itsenäisyyspäivän lipunnostojuhlassa Hämeenlinnassa.

Ministeri Skinnari korosti erityisesti sitä, miten kansallisen kokonaisturvallisuuden vahvistaminen edellyttää lisäksi uudenlaista osaamista.

”Kansallisen puolustuksen kehittämistä on Suomessa tehty pitkäjänteisesti. Puolustusalalla tarvitaan tänä päivänä vahvaa digitaalista osaamista ja se luo kysyntää myös siviilipuolen digiosaajille. Maanpuolustuskurssien tavoitteena on kasvattaa eri yhteiskunnan sektoreilla toimivien osaamista ja ymmärrystä kansallisen turvallisuuden kysymyksistä”, Skinnari toteaa.

Hän ehdottaa, että tulevaisuudessa nykyisen mallisen maanpuolustuskurssin rinnalle tulisi kehittää puolustuksen ja turvallisuuden digikysymyksiin keskittyvä maanpuolustuskurssi. ”Sopeutuminen uuteen aikaan korostaa myös Suomen oman puolustusteollisuuden merkitystä. Patria kasvaa nyt vauhdilla ja luo entistä enemmän työtä Hämeeseen. Samoin Sako tekee Riihimäellä hyvää työtä ja on arvostettu kumppani kansainvälisesti”, Skinnari sanoi.

Vastaa