Tuppurainen: Oulun satama nousemassa TEN-T-ydinverkolle

SDP Eduskunta

EU:n liikenneneuvosto hyväksyi tänään yleisnäkemyksen TEN-T-asetusehdotuksesta. Siinä määritellään Euroopan laajuinen TEN-T-verkko ja sen väyliä ja solmukohtia koskevat laatuvaatimukset.

Osana hyväksyttyä näkemystä Oulun satama on nousemassa ydinverkolle. Oululainen eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen on iloinen päätöksestä.

– Tässsä näkyy Suomen aktiivinen vaikuttamistyö. Asia on tärkeä etenkin nyt, kun pohjoisen rooli Suomen huoltovarmuudessa ja yhteyksissä länteen korostuu.

– Haluan kiittää ministeri Timo Harakkaa hyvästä yhteistyöstä ja työstä tärkeän asian eteen. Kyseessä on askel eteenpäin uuden pohjoisen talousmaantieteen tunnistamisessa. On tärkeää, että Oulua vahvistetaan liikenteen solmukohtana, Tuppurainen päättä.

Lähde: SDP Eduskunta , STT
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP


Muuta luettavaa muualta

Apple Pay maksaminen on nopea ja helppo tapa maksaa ostokset

Apple Pay maksaminen on helppoa. Teet ostoksia helposti ja turvallisesti omalla iPhonellasi, iPadillasi, Apple Watchillasi tai Mac-tietokoneellasi. Maksaminen kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa on mahdollista näillä laitteilla yhdellä kosketuksella tai vilkaisulla, ilman,että sinulla on muovikorttia. 

Vastaa