SDP:n Paula Werning: Pullonkaula poistuu väliltä Hevossuo-Nappa

Kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Paula Werning (sd.) korostaa 13 miljoonan myönnettävää rahoitusta tärkeänä Kouvolassa sijaitsevan Valtatie 6 Korian kohdan toteutusta vailla olevalle hankkeelle.

Hankkeen myötä Valtatie 6 parannetaan noin 2 km:n matkalla nykyisen tien länsipuolelle uudelle tielinjalle. Tie rakennetaan leveäkaistaiseksi tieksi.  Uusi tieosuus liittyy nykyiseen valtatiehen noin 700 metriä ennen Napan liittymää.

– Koskenkylän ja Hevossuon välinen osuus korjattiin jo vuonna 2004. Nyt tämän investoinnin ansiosta valtatieltä poistuu myös Korian kohdan heikkotasoinen tieosuus kokonaan. Näillä tärkeillä muutoksilla parannetaan liikenneturvallisuutta ja ajoneuvoliikenne sujuvoituu huomattavasti. Tämä lyhyt tieosuus on ollut monen henkilövahinko-onnettomuuden paikka, eikä kuolonuhreiltakaan olla vältytty. On korkea aika, että tieosuus korjataan, Werning toteaa.

Lisäksi uuden ylikulkusillan pohjoispään radan viereinen reuna-aukko toteutetaan niin leveänä, että se mahdollistaa jatkossa autoliikenteen väylän ja kulun sillan ali valtatien eripuolille.

– Rautatien ylittävä silta on huonokuntoinen ja kapea aiheuttaen junaliikenteelle riskejä. Syrjään jäävä nykyinen silta on tarkoitus purkaa ja rakentaa myöhemmin uusi kevytrakenteisempi silta palvelemaan valtatien rinnakkaisena tienä, Werning sanoo.

Jatkossa nopeusrajoitus voidaan nostaa 100 km/h Hevossuon ja Napan liittymän välillä, kun kuljetuksilta poistuu tämä ongelmallinen tien kohta.

– Esitin tätä tieosuutta korjattavaksi jo vuoden 2020 lisätalousarvion avulla, mutta silloin tämä investointi karsiutui viime hetkellä lopulliselta listalta pois. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan sillä tämä on ollut yksi edunvalvonnan kohde, jonka eteen olen eduskuntakauden aikana tehnyt työtä ja voinkin nyt iloisena todeta, että jälleen periksiantamattomuus palkittiin, Werning huomauttaa.

Lähteet: STT / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Vastaa